Taideteokset Art by Pirjo S.

Näyttääkö olohuoneesi tältä?
Voi toki näyttää, jos se on juuri Sinun tyylisi. Mutta...
...se voisi näyttää myös tältä!
Jo pienellä sisustuksella tunnelma on enemmän mysig.
Tai vaikkapa tältä!
Taideteos voi olla katseenvangitsija, kaiken keskipiste. Lähtökohta muulle sisustukselle. Inspiraatio väreille ja tyylille.
Previous slide
Next slide

Originaalit taideteokseni

Taiteessa insipiraation lähteenä on usein jokin ajatus tai hetki elämässä, lähtökohtana materiaalit ja värit. Kierrätysmateriaalien käyttö mahdollisuuksien mukaan uuteen yhdistellen antaa taiteelleni sen ”minun juttuni”. Toisaalta taiteen ei tarvitse aina olla niin kauhean vakavaa. Työssäni kulkee mukana myös kyky nauraa omille ajatuksille ja taiteen vakavuuden kyseenalaistamiselle.

Originaalit taideteokset kuvataiteilija Pirjo Saarela Art by Pirjo S.

Näytetään kaikki 26 tulosta

Näytetään kaikki 26 tulosta

Taiteeni

Maalaukset

Lähtökohtana mielikuva valmiista teoksesta. Aloittamisen suunnittelua. Nopea luonnos paperille. Ajatus väreistä ja niiden yhdistelmistä. Sommittelun prosessointia. Värikerroksia. Uusia värikerroksia. Värien sekoittamista ja kontrasteja. Pyrkimystä kultaisen leikkauksen lainalaisuuksiin. Päällemaalamista. Milloin on aika lopettaa? Keskeneräisen teoksen tuijottamista tai uudelleen aloitusta. Lopputulos saattaa lopulta olla jotain aivan muuta kuin mielikuva ennen aloittamista. Taideolioni ilmentymä maalauspohjalle.

Tekstiilitaide

Suomalaisen käsityöperinteen arvostus ja toisaalta yleinen arvostattomuus, näkyy tekstiiliteoksissani. Esimerkiksi aikoinaan käsin virkatut, paljon työtunteja ottaneet pitsiliinat, arvostuksen puutteessa kirppikselle joutuneena, saavat uuden, modernin elämän.Kierrätysmateriaalien käyttö teoksissa on myös kannanotto muotiteollisuuden luomaan ja ylläpitämään kertakäyttökulttuuriin. Osiin puretut massatuotantokorut, vaatteet ja asusteet jatkavat kiertokulkuaan saaden uuden käyttötarkoituksen ja merkityksen osana taidetta.

Mixed Media

Pohjana canvas, vaneri, lastulevy, puulevy, maalauspohja. Maalikerroksia, struktuuria, kierrätysmateriaaleja, valokuvausta, tekniikoiden sekoittamista ja yhdistelyä. Joskus on vaikea pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja lopulta päätyykin tekemään aivan jotain muuta.

Digitaalinen taide

Digitaalisessa taiteessa taideteoksen tekemiseen käytetyn tekniikan raja on veteen piirretty viiva. Valokuvalla, skannatulla kuvalla, graafisilla elementeillä, kuvankäsittelyllä, kuvamanipulatiolla, värimanipulaatiolla tai digitaalisella piirtämisellä voi vaikuttaa lopputulokseen joka on kuitenkin digitaalinen kuva, jonka voi printata paperille fyysiseksi teoskuvaksi. Digitaalista kuvaa voi myös käyttää materiaalina fyysiselle teokselle ja toisinpäin. Digitaalinen taiteeni onkin usein digitaalista mixed mediaa, jossa on yhdistetty ristiin useita kuvatuotannon tekniikoita.

Digitaalisen taiteen esitysmuoto on useimmiten printti eli taidejuliste. Tutustu myös taidejulistemallistooni!