Unisiepparit Lilly's Dream Catchers

Unisiepparit

Ihanat, upeat hyvän unen tuojat. Unisiepparien materiaaleina pitsiliinat, nauhat, napit, pitsit, korut, helmet, höyhenet. Käsityöläisen rakkaus väreihin, värisävyjen hurmaaviin yhdistelmiin.

Kierrätysmateriaalien uusiokäyttö yhdistettynä yksityiskohtien kiehtovaan liittoon. Rakkaudella sommiteltu, ammattitaidolla viimeistelty.

Jokainen Maiden Lilly Finlandin unisieppari on uniikki, ainoa laatuaan.

Jokaista tuotetta on verkkokaupassa myynnissä vain yksi kappale!

Unisieppareiden legenda

Unisiepparit ovat saaneet alkunsa Amerikan Ojibwa-intiaaniheimon kulttuuri- ja käsityöperimästä. Legendan mukaan unisiepparit loi hämähäkki-isoäiti, maailmanluoja Asibikaashi, jonka tehtävä oli huolehtia maan päällä elävistä ihmisistä. Perinnetiedon mukaan unet ovat viestejä pyhiltä hengiltä. Unisieppari, ”bawaajige nagwaagan” eli unien vangitsija, suodattaa pahat unet ja ajatukset, mutta päästää läpi hyvät unet ja ajatukset. Pahat unet tarttuvat unisiepparin verkkoon ja katoavat auringon ensimmäisten säteiden mukana. Hyvät unet pääsevät läpi ja tulevat luoksemme.

Unisieppareiden uskotaan antavan nukkujalle ihania unia, hyvää onnea ja harmoniaa elämään. Rengas symbolisoi elämän kiertokulkua, keskellä oleva verkko uniamme ja unelmiamme. Unisieppari auttaa pitämään kiinni hyvistä ideoista ja miellyttävistä unista.

Unisieppareihin liittyy monenlaisia legendoja ja tarinoita, onhan intiaaniheimojakin useita omine perinteineen ja legendoineen. Alun perin unisiepparit valmistettiin luonnonmateriaaleista, pajusta, kivistä, sulista ja helmistä. Unisiepparit valmisti yleensä lasten äiti tai isoäiti, jolloin unisieppari sai myös taianomaista energiaa joka suojeli lapsia heidän nukkuessaan.

1960-luvulla Ojibwa-intiaanit kaupallistivat Amerikan alkuperäiskansojen shamanistisen voimavälineen. Unisiepparit ovat tulleet suosituiksi ympäri maailmaa sekä uskosta niiden vaikutukseen kuin myös kauniina sisustuselementtinä.

 – Pirjo Saarela  Maiden Lilly Finland-

Showing all 6 results

Showing all 6 results