Taidetta, käsitöitä ja valokuvausta. Tulevia ja menneitä, työn alla olevia ja valmiita projekteja, tapahtumia ja näyttelyjä.

"Sun perusluonne on sellanen maaorava mangusti, joka säteilee sinnesuntänne ja on haltioissaan kun se saa posket täyteen pähkinöitä, mutta silti se ei kuitenkaan osaa lentää, että se pysyy ihan jalat maassa. Varmaan sit siks ettei sillä ole siipiä. Muutoin kantti riittäis kyllä myös lentämiseen." - Pikkusisko -

Huhtikuu 2020

Digitaalinen portfolio

Kuvataiteilija Pirjo Saarela Digitaalinen portfolio

Kuvallista sisällöntuotantoa WordPressillä

Domain omalle nimelle hankittuna kaksi vuotta sitten. Kaksi vuotta suunnittelua ja aloittamisen lykkäämistä. Vihdoin sain aloitettua, rakennettua ja suurinpiirtein julkaisukuntoon omaan taiteeseeni keskittyvän verkkoportfolion. Digitaalinen portfolioni esittelee taiteellista repertuaariani pintaa syvemmältä. Klikkaa sivustolle! 

www.pirjosaarela.fi

Kaksi viikkoa kellonympäri-päiviä tietokoneella. Sukeltamista WordPressiin ja iMacin kuvakansioihin. Hiiren ja näppäimistön pattereiden vaihtoa. Kahvia. Graafista suunnittelua ja oman taiteilijuuden pohtimista ja tiivistämistä porfolion sivuille. Löytöjä vanhoista valokuvista ja ennen julkaisematonta materiaalia. Kuvankäsittelyä ja tallentamista. Photoshopia ja Illustratoria. Itseaiheutettua tuskastumista ja huokailua tiedostojen ja kansioiden organisointijärjestelmästä vuosien ajalta. Olennaisen esilletuontia ja karsittavien pohtimista. Nostalgisia takaumia aiemmista projekteista kuvakansioihin tallennettuina. Mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä!

 

Maaliskuu 2019

"Light in the Tunnel" 2019

Abstraktia keltaista

Tilaustyö moderniin, skandinaaviseen kotiin

"Man cave" kaipasi olohuoneen vaaleanharmaalle seinälle pienen ruokailuryhmän taakse "jotain". Miehelle, jolle harmaa on oikeasti väri. Suurta ja abstraktia väriskaalalla harmaa-musta-valkoinen mutta silti värikästä. Hömm. Hiihtolomalla kaupasta ulos kannettu 100 x 80 cm:n canvaspohja ja illan aikana hämärässä luonnostellen piirretyt sommittelun linjat. Kolmea eri sävyistä keltaista, mustaa, valkoista ja harmaata akryylimaalia, säväyksenä helmiäisen ja metallinhohtoisia tehosteita. Viimeistelynä pronssia. Palettiveitsiä, japanilaisia pakkelilastoja ja akvarellisieni. Tässä lopputulos. Nimensä teos sai Facebook-päivityksen kommentoinnista seuranneista viesteistä. "Light in the tunnel", 2019. 

Tilaaja oli tyytyväinen. Kuva valmiista teoksesta seinällä omalla paikallaan ei ole lavastettu. Uusi polkupyörä teoksen yksityiskohtiin sointuvan satulan kanssa oli asetettu pöydän taakse jo aiemmin. Odottamaan kesää.

Maaliskuu 2019

"Waiting for the storm to pass until dawn" & "Silence breaks in the moment of rising", 2019.

Abstraktia olohuoneeseen

Tilaustyö moderniin, skandinaaviseen kotiin

Kolmen vuoden suunnittelun, tuumimisen ja vatuloinnin aiheuttama tyhjän taulun syndrooma. Tilaustyö, joka sai alkunsa teemalla "jotain". Lopulta sekä tekijä että tilaaja olivat osittain samaa mieltä canvasien koosta, ripustuksesta, määrästä, teemasta, tyylistä ja väreistä. Rauhallinen hiihtoloma viikko Luleån residenssissä, aikaa luovuudelle, inspiraatiolle ja maalamiselle. Haasteena suuri maalauspinta, akryylivärien nopea kuivumisaika ja pieni työhuone. Lattialla kontaten, palettiveitsellä canvasille värejä sekoittaen. Ensimmäiset abstraktia taidetta eniten muistuttavat teokseni. 

Näiden valmistumisen ja ripustuksen seurauksena jatkui abstraktin taiteen tuottaminen uudelle maalauspohjalle teemalla 'Abstraktia keltaista'.